2007-01-01

Üdvözöljük a bolgár és román térinformatikai közösségeket az EU-ban!

Bulgária és Románia ma az Európai Unió tagjává váltak
Kitünő alkalom a két ország térinformatikai közösségei számára, hogy megerősítsék kapcsolataikat például az Európai Térinformatikai Ernyőszervezettel, amelynek számos szakmai tanácsadó és munkacsoportja közül a Nemzetközi térinformatikai kapcsolatok munkacsoport egyik kiemelt feladata a kapcsolatépítés előmozdítása pán-európai szinten többek között az EU keleti szomszédaival. Ebben a munkában most már a két újonnan csatlakozó ország szakmai közösségei is közvetlenül érdekeltek. Hamarosan napvilágot látnak a konkrét elképzelések is, amelyekben aktív szerepet játszhatnak az érintett országok érdeklődő szakemberei is.
Az újonan csatlakozó két ország közül különösen Romániából olvassák a HUNAGI magyar (http://hunagi8.blogspot.com ) és angol nyelvű (http://hunagi.blogspot.com ) hírnaplóit
Az ENSZ téradat infrastruktúra magyarországi koordinációs irodájának hírnaplója (http://unsdihu.blogspot.com , amely a www.unsdi.hu -ról is hamarosan elérhető) szintén foglalkozik olyan kérdésekkel, amely számot tarthatnak a bolgár és román szakmai közösségek érdeklődésére is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése